Persbericht: Open Tuinen Dag 2020 gaat niet door!

De komende editie van de Open Tuinen Dag op 20 juni gaat vanwege de coronacrisis niet door.

Het bestuur heeft dit besluit met pijn in het hart genomen. De huidige situatie biedt echter geen andere mogelijkheden. De veiligheid en gezondheid van onze deelnemers en bezoekers gaat voor alles.

We weten hoeveel liefde en zorg de tuineigenaren aan het optimaal in orde brengen van de tuin besteden.

Voor de Rijnsburgers betekent dit evenement al jaren een uitje in eigendorp. De uitbreidig in 2019 naar Katwijk a/d Rijn en Valkenburg was een succes en groeite de komende jaren door.

Dit jaar hadden we diverse nieuwe bedrijven bereid gevonden om ons evenement financieel te ondersteunen. In Katwijk zijn dat Festina Lente tuin, TC Moerkerk en de Roskam, in Rijnsburg de Readshop en in Valkenburg het Dorpshuis (zie ook voor sponsoren en mmv). De horeca heeft het tijdens deze crisis heel moeilijk. We hopen volgend jaar deze onzekere tijd enigzins achter ons kunnen laten.

Noteert u de datum voor volgend jaar alvast in uw agenda? Zaterdag 19 juni 2021 de zesde editie van de Open Tuinen dag in de Rijndorpen.

Kunst en cultuur

Op het gebied van Kunst en Cultuur hopen we volgend jaar enkele nieuwe kunstenaars uit de eigen regio te mogen verwelkomen. Uit Rijnsburg Willem Souverijn, uit Katwijk a/d Rijn Marleen Dijkdrent, uit Valkenburg Jan de Koning en uit Voorhout Mark de Jong. Daarnaast enkele kunstenaars die al enige jaren meedoen.

Muzikaal genieten

Enkele musici uit eigen omgeving treden ook graag op in de tuinen tijdens de Open Tuinen Dag. We hopen dat zij volgend jaar ook weer hun muzikalen klanken ten gehore willen brengen.

We weten dat deelnemers, sponsoren en bezoekers ons groeiend evenement een warm hart toe dragen. We danken u allen voor de steun en begrip in deze onwerkelijke situatie.